This is the default top position.

User:  Pass:        Forgot Password? Username?

POŠTOVANI,

dana 23.februara 2016.g. pušten je u rad novi sajt Uprave za dijasporu koji je dostupan na adresi www.dijaspora.mvpei.gov.me.
Ovaj sajt (http://www.dijasporacg.me) će od 23.februara 2016.g.  biti dostupan na internetu jedino kao ARHIVA saopštenja Uprave za dijasporu i na njemu se mogu naći svi članci koje je Uprava kreirala do puštanja u rad novog sajta.

UPRAVA ZA DIJASPORU

Vijesti
ZAHVALNICA NEZAVISNOJ PRODUKCIJI CRNOGORSKE DIJASPORE "KRSTAŠ MEDIA"
ponedeljak, 22 februar 2016

altPovodom obilježavanja 21. februara - Međunarodnog dana maternjeg jezika, direktorica  Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije dr Suzana Paunović dodijelila je Nezavisnoj produkciji crnogorske dijaspore KRSTAŠ MEDIA Zahvalnicu za medijski doprinos u promovisanju ljudskih i manjinskih prava u 2015. godini.

 Ukupno 13 zahvalnica je uručeno medijima koji su u prethodnoj godini pratili rad nacionalnih savjeta i izvještavali na jezicima nacionalnih manjina. U ime Krstaš medie zahvalnicu je primio član Izvršnog odbora Jovan Vujošević.

Opširnije...
 
DUO GITARA DR SRĐAN BULATOVIĆ I MR DARKO NIKČEVIĆ 29. FEBRUARA NA KOLARCU U BEOGRADU
srijeda, 17 februar 2016

altDr Srđan Bulatović i mr Darko Nikčević su koncertni gitaristi i kompozitori. Srđan je doktor klasične gitare (diplomirao je na FMU u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića, pomom magistrirao i doktorirao, takođe na FMU u Beogradu, u klasi prof. Vere Ogrizović), a Darko je flamenko gitarista i magistar audio tehnologije (završio je Elektrotehnički fakultet u Podgorici, a magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, na odsjeku Audio i video tehnologije). Njihova saradnja počinje 1991. Godine i traje do danas kontinuiranim koncertnim izvođaštvom, snimanjem kompakt diskova, koncerata, radio i TV emisija, video spotova. Pored klasične gitare koja je nezaobilazni segment njihovog obrazovanja i izraza, želja i otvorenost za upoznavanjem i dopunjavanjem svoga znanja drugim, savremenim muzičkim stilovima XX vijeka odvešće ovaj duo na zanimljivo višedecenijsko muzičko putovanje, i dovesti ga do sopstvene autorske muzike.

Opširnije...
 
U SKOPLJU PROMOVISAN JUBILEJ DECENIJE OBNOVE NEZAVISNOSTI ZAJEDNICI CRNOGORACA U R.MAKEDONIJI
srijeda, 17 februar 2016

altU Ambasadi Crne Gore u Republici Makedoniji održan je sastanak predstavnika NVO Crnogorska kulturna mreža (CKM) i delegacije Zajednice Crnogoraca u R. Makedoniji koju je predvodio njen predsjednik Boris Popivoda. Na sastanku je naše iseljeničko udruženje upoznato sa načinom na koji ova organizacija planira da obilježi jubilej decenije obnove nezavisnosti Crne Gore.Takođe, upućen im je poziv da se proslavi odazovu u što većem broju.

Opširnije...
 
DONATORSKO VEČE U LONDONU
utorak, 16 februar 2016

altDana 27. februara 2016. godine  s početkom u 19:00h u Londonu (restoran „The Grove“, 83 Hammersmith Grove, London W6 0NQ),održaće se donatorsko veče u organizaciji iseljeničkog udruženja Montenegro-UK Society i g. Željka Radojevića.  Svrha donatorske večeri je pomoć nevladinim organizacijama koje se bave ranjivim grupacijama stanovništva u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na najmlađu populaciju-djecu. U najuži izbor su, putem glasanja osmočlane komisije, ušle sljedeće organizacije: Zračak Nade - Pljevlja, Zinak – Podgorica i Dnevni centar – Pljevlja. Za minimalnu donaciju od 40$ po osobi, polovina sume će biti opredijeljena na troškove večere, a druga polovina ide u dobrotvorne svrhe.  U sklopu večere će biti organizovana i aukcija predmeta koju su za ovu priliku obezbijedili pojedinci ili organizacije.

Opširnije...
 
PREDRAG MITROVIĆ NA SASTANKU SA GRADONAČELNIKOM TREBINJA SLAVKOM VUČUREVIĆEM
ponedeljak, 15 februar 2016

altU Trebinju je 9. februara, u prostorijama Gradske uprave, upriličen susret gradonačelnika ove opštine Slavka Vučurevića i direktora Uprave za dijasporu mr Predraga Mitrovića. Sastanku je prisustvovala potpredsjednica Skupštine Opštine ovog grada i aktivni član iseljeničkog udruženja “Petar Petrović Njegoš” iz Trebinja gđa Milka Butulija.

U prijatnom razgovoru bilo je riječi o trenutnim aktivnostima koje Crna Gora preduzima na planu saradnje sa svojim iseljeništvom, o Zakonu o saradnji Crne Gore sa iseljenicima kojim će se znatno poboljšati položaj naše iseljeničke zajednice i mjerama koje iz njega proističu, te o položaju naše zajednice u Trebinju.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Crnogorski-online
Ko je ko u dijaspori CG
informator_2012
baner_udzbenici
crnogorska dijaspora
vasa pisma
pitanja i odgovori
knjiga gostiju
korisni linkovi
markica strategija-2015
markica_AkcioniPlan

Vrijeme u Crnoj Gori

Vremenska prognoza
markica_MVPEI

Anketa

Čitate li naš časopis "Dijaspora Crne Gore"